Webshop voor Wolters Kluwer

Wolters Kluwer Sp. z o.o. is gespecialiseerd in het leveren van publicaties op verschillende vakgebieden, waaronder rechten, gezondheidszorg, onderwijs en economie. Naast het uitgeven organiseert Wolters Kluwer bedrijfscursussen, conferenties en webinars. Ook is het de eigenaar van een professioneel platform voor advocaten, met toegang tot een complete en continu bijgewerkte database voor rechten, juridische literatuur en wetsteksten.

Taken en doelen

Ideo kreeg de opdracht om een online winkel op te zetten die voorzien zou zijn van alle noodzakelijke functies voor internetverkoop. Het aanbod via dit platform omvat boeken, e-books, online producten, tijdschriften en abonnementen. De eerste fase van onze taak omvatte de migratie van de bestaande webshop van Wolters Kluwer – www.profinfo.pl (met aanvullende functionele elementen) – naar het nieuwe platform.

Als onderdeel van het werk hebben we bestaande ERP- en CRM-oplossingen geoptimaliseerd via de implementatie van een centrale database.

Het grootste voordeel van een dergelijke oplossing is de mogelijkheid om o.a. producten, bestellingen en klanten te beheren via één paneel. De website is ook voorzien van speciale functies ter ondersteuning van de verkoopafdeling, zoals een uitgebreide aabiedingenmodule, klantzonemodule en rapportagemodule voor alle winkels die verbonden zijn met de centrale database. De aanbevelingsmodule maakt het presenteren van producten op basis van de interesses van de gebruiker mogelijk.

Een belangrijke tool die is aangepast aan de vereisten van het project is de full text-zoekmachine ElasticSearch, die voorziet in de behoefte aan geavanceerd kunnen zoeken naar paginabronnen. Dankzij de snelheid en flexibiliteit van deze

Om volledig van de implementatie te kunnen profiteren was het noodzakelijk om de website te integreren met andere toepassingen van Wolters Kluwer zoals:

 • SARE - newsletter
 • CRM SAP – customer data management
 • ERP SAP – order management
 • BORG - user authentication and authorization system
 • WK Store – a system for licensing WK electronic products
 • Azymut – book wholesaler
 • VM – WK book database
 • Watermark – 2bits ebook security system
 • Dotpay – electronic payment system

Andere belangrijke onderdelen van het project waren het adverteren en optimaliseren van de website. De Afdeling Internetmarketing heeft een audit georganiseerd voorafgaand aan implementatie (bestudering van de huidige situatie, zichtbaarheid van de website en positie in zoekmachines) en na afloop (bestudering van de doeltreffendheid van de oplossingen). Zo is de implementatie gespecificeerd, met noodzakelijke onderdelen voor succesvolle positionering van de site en het zorgen voor meer organisch verkeer.

Ook hebben we oplossingen geïmplementeerd voor effectieve marketing en salesactiviteiten en het ondersteunen van klanten bij het nemen van besluiten over hun aankopen. Tot dit type mechanismen behoren push-notificaties en belsignalen ter ondersteuning van analyse en optimalisatie van conversies.

Grote veranderingen in uitgebreide websitestructuren betekenen een risico op het verliezen van vergaarde posities in zoekresultaten. Daarom was een van de hoofdtaken om de juiste mechanismen te ontwikkelen met een schema aan activiteiten om dit risico te minimaliseren.

Het project voor Wolters Kluwer bracht vele uitdagingen met zich mee, niet allen op het gebied van programmering en gebruikerservaring maar ook wat betreft marketing. Het grote assortiment van de boekwinkels en de sterke thematische specialisatie noopten tot de ontwikkeling van een speciaal marketingplan. Wij hebben al onze werkzaamheden voortdurend gecontroleerd en het netwerk gemonitord met speciale tools. Zo konden wij activiteiten optimaliseren en snel reageren op veranderingen. Meer over geïmplementeerde e-marketingactiviteiten voor Wolters Kluwer. Meer over geïmplementeerde e-marketingactiviteiten voor Wolters Kluwer.

Taken en doelen
 • Moderne, functionele website
 • ondersteuning van de verkoopafdeling - ERP- en CRM-processen in één paneel,
 • responsief ontwerp.

 

 • Wij ondersteunen de groei van onze klanten effectief

  Wij ondersteunen uw groei

 • Ideo Softwarehuis - 250 experts aan boord

  250 experts aan boord

 • Wij werken in SCRUM, Agile

  SCRUM / Agile

 • IT Outsourcing ervaring

  IT Outsourcing ervaring

 • Top Aangepaste Software Ontwikkelaar

  Top Aangepaste Software Ontwikkelaar

 
En last but not least. Projecten die wij realiseren krijgen veel prijzen en onderscheidingen. Het is dus duidelijk dat we het goed doen!

 

Contacteer ons

×

Beschrijf uw wensen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klanten over ons