PWA-implementatie voor de webshop van BRW

De Black Red White Group is de grootste groep van meubelproducenten in Polen. Naast hun vlaggenschipproducten leveren ze ook een reeks binnenhuisaccessories.

De kapitaalgroep bestaat uit Black Red White S.A. en 18 filialen, waarvan er 10 gevestigd zijn in het buitenland. Je treft hun productaanbod in bijna 60 markten over de hele wereld aan.

Taken en doelen

De Black Red White Group is onze langetermijnklant. Gedurende de 10 jaar samenwerking hebben we hen van begin af aan bijgestaan bij het ontwikkelen van e-commerce-oplossingen.

De Black Red White Group gebruikt onze technologische oplossingen voor online verkoop al jaren. Het project ontwikkelt zich continu door middel van nieuwe functies en oplossingen. De op maat gesneden service speelt een belangrijke rol in het opbouwen van het imago en naamsbekendheid en vormt een aanvullend distributiekanaal.

De service heeft vele functies speciaal voor retailklanten. Er worden uitgebreide productkaarten getoond waarmee kan worden gekeken naar details als kastfronten, meubelframes en aanrechtkleuren evenals belangrijke functies als montage-instructies, gebruikersbeoordelingen en gerelateerde producten. Gepubliceerde content wordt geïllustreerd met YouTube-video's. We hebben een reeks werkzaamheden verricht om het gebruik van de service te verbeteren en deze te optimaliseren voor zoekmachines.

De implementatie ging gepaard met integratie in het platform van andere systemen die de klant voorheen gebruikte, zoals:

 • Fact-Finder-zoekmachine
 • Quartic-aanbevelingssysteem
 • Allegro - online handelsplatform
 • Opineo.pl - service voor online winkelbeoordelingen
 • TD Integral-platform
 • HRlink - online systeem voor het werven van personeel
 • SARE - e-mailplatform
 • ERP (Safo en Maat) - interne systemen

Verder is de productaanvoer opgezet met een beschrijving en attributen die beschikbaar zijn in de online winkel. Productbestanden maken communicatie tussen BRW.com.pl, YouLed en Homebook.pl mogelijk.

De service is tijdens de 3e editie van de e-Commerce Polska Awards onderscheiden als beste online winkel in de categorie "Huis en Tuin" tijdens het afgelopen Webstarfestival.

PWA implementatie en mobiele optimalisatie

Het bedrijf had de intentie om een mobiele app te ontwikkelen en de bediening van de mobiele versie van de website te verbeteren. BRW koestert zijn klanten en wilde hen voorzien van een optimale winkelervaring, zowel op desktop als mobiel. Om dit te bereiken hebben we tijdens de laatste implementatie de Progressive Web App (PWA) ontwikkeld voor een online winkel op adres www.brw.pl.

Om de PWA-technologie in te voeren moesten we eerst de huidige website herontwerpen en kaartmechanismen uitbreiden. Tot slot hebben we ook de gebruikservaring voor mobiele winkelbezoekers verbeterd.

Net als voorheen hebben de gebruikers toegang tot de nieuwe webshop via hun browser, maar dit werkt nu allemaal beter en sneller. Op dit punt is het moeilijk om het verschil te zien tussen de PWA en een standaard website. Het ziet eruit en werkt als een app. De gebruikers hoeven nergens over na te denken wanneer ze het downloaden en installeren op hun apparaat.

De PWA gebruikt een speciaal mechanisme, Service Workers, waarmee gegevens kunnen worden verwerkt en weergeven en pushberichten kunnen worden verstuurd, zelfs wanneer je tijdelijk offline bent. Daarnaast hebben we de Network First-strategie toegepast (netwerk dat terugvalt op de cache). Ook ondersteunt dit de progressieve app zonder internetverbinding. Deze oplossing verzamelt de data van subpagina's die de klant het laatste heeft bekeken.

Nu zijn alle pagina's die de klant heeft bekeken offline beschikbaar, behalve artikelen in de winkelwagen.

De gebruikers kunnen nu rustig offline het aanbod bekijken en zelfs producten toevoegen aan hun favorieten.

Tijdens de implementatie hebben we de indexedDB (geïndexeerde API-database) toegepast om de favoriete artikelen van de gebruikers op te slaan. Zo bewaart het systeem alle acties van gebruikers offline in de cache. Later kan onze klant alle opgeslagen gegevens gebruiken in Google Analytics, bijvoorbeeld om het toekomstige gedrag van de klant en hun pad tot aankopen te analyseren.

Bovendien hebben we de website sneller gemaakt. Hierdoor is de capaciteit van de winkel meerdere malen toegenomen. De klant heeft specifiek verzocht om de pagina niet in volledige modus te laden maar deze aan te passen aan de acties van de klant. Dankzij de SPA-technologie (Single Page Application) is de interface van de website dynamischer geworden. Nu worden pagina-onderdelen pas opgeroepen wanneer de gebruikers ze gaan bekijken. Deze benadering reduceert de omvang van de geladen pagina en het gebruik van IT-resources.

Om de laadsnelheid van de website te vergroten hebben we gebruik gemaakt van SSR-technologie (Server-Side Rendering). Dit proces vindt direct op de server plaats zonder dat er gegevens worden gedownload en verwerkt. Wij hebben de SSR gebaseerd op het Nuxt-framework, dat draait op de Nods.js-server.

De PWA zorgt voor correcte weergave van content op elk apparaat, van smartphones tot computers en zelfs tv's. Nu biedt BWR een geheel positieve en comfortabele ervaring aan alle klanten, ongeacht welk apparaat ze gebruiken.

Belangrijkste voordelen voor de klant
 • De PWA-technologie zorgt voor meer mogelijkheden van de webshop,
 • de toepassing draait efficiënt en soepel,
 • betere mobiele gebruikerservaring,
 • gebruikscomfort,
 • werkt offline,
 • de nieuwe technologieën komen de positionering van de site ten goede (SEO),
 • de IT-oplossingen zijn bevorderlijk voor het budget.
... en wat kunnen we voor u doen ?

 

 • Wij ondersteunen de groei van onze klanten effectief

  Wij ondersteunen uw groei

 • Ideo Softwarehuis - 250 experts aan boord

  250 experts aan boord

 • Wij werken in SCRUM, Agile

  SCRUM / Agile

 • IT Outsourcing ervaring

  IT Outsourcing ervaring

 • Top Aangepaste Software Ontwikkelaar

  Top Aangepaste Software Ontwikkelaar

 
En last but not least. Projecten die wij realiseren krijgen veel prijzen en onderscheidingen. Het is dus duidelijk dat we het goed doen!

 

Contacteer ons

×

Beschrijf uw wensen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klanten over ons