PimCore - Product Information Management for e-commerce

"PimCore is een krachtig gegevensmagazijn. En nog veel meer..."

 

Er bestaan vele publicaties over strategieën voor klantenwervingen de strijd om klanten. Een goede strategie dient te leiden tot een hogere omzet. Maar wat als een te groot aantal bestellingen een probleem op zichzelf wordt? Maar wat als een te groot aantal bestellingen een probleem op zichzelf wordt?

Platforms like PIM (Product Information Management), bring together many areas that are related to sales. Both from the customer level, as well as from the e-commerce owner level.

By implementing PIM, sellers receive an integrated and convenient tool that positively influences, among others, the increase in conversion, cost reduction and a comprehensive support for promotional activities.

In turn, the platform provides customers with a convenient shopping experience, always up-to-date product information and an even higher level of User Experience.

Our specialists are aware of the developing trends. We are happy to advise our clients on what tools and methods will allow them to optimize and develop their businesses. We strive to provide the highest quality of services, especially in areas such rapidly growing as e-commerce.

We are constantly expanding our competences, as evidenced by the title of PimCore Silver Partner. Thus we became one of 9 companies in Poland that have the title of Pimcore Partner.

Our specialists are also certified as PimCore Consultants and PimCore Junior Developers. The certificates confirm our knowledge and experience in the implementation and development of the PimCore platform. Our active participation in Pimcore Academy courses ensures that customers gain not only an implementer, but a business partner who supports their development.

Dynamische groei vs. bedrijfsinfrastructuur

Op het eerste gezicht lijkt dynamische ontwikkeling van een bedrijf en zijn populariteit onder klanten geen probleem. De fase van klantenwerving en vechten om de klant is voorbij en er kan worden gefocust op het ondernemen van acties die leiden tot een hogere omzet. Toch moet de ontwikkeling van het bedrijf hand in hand gaan met de hoogste kwaliteit diensten. Meestal is het noodzakelijk om het bedrijf voor te bereiden op technologisch gebied. Je moet zorgen voor tools of een platform dat ontwikkeling ondersteunt zonder dat bestaande activiteiten van het bedrijf worden verstoord. Daarom willen we je kennis laten maken met de multifunctionele tool PimCore. Dit platform werkt als open source en wordt gebruikt door meer dan 80 duizend bedrijven in 56 landen. PimCore wordt waarschijnlijk een pionier onder de omnikanaaltools die een revolutie teweeg zal brengen op het gebied van traditionele verkoop en communicatie met de klant.

Productinformatiebeheer

De gegevensmanager van PimCore vervult de rol van gegevensmagazijn voor aangeboden producten. Dit betekent dat alle gegevens digitaal worden opgeslagen op een plaats met eenvoudige en snelle toegang. De volgende stap is consolidatie en integratie van bestaande en inkomende gegevens via verschillende verkoopkanalen.

Om deze verbanden te illustreren, geven we een voorbeeld. Een kledingbedrijf heeft een keten van fysieke winkels in vele landen. Het bedrijf verkoopt ook telefonisch en online. Al deze kanalen zijn verbonden met social media en prijsvergelijkingssites. Het bedrijf lanceert een nieuw product in de centrale database dat even later zichtbaar is via alle kanalen van het bedrijf overal ter wereld.

Ook aanpassingen of bewerkingen van een product (bijv. van de prijs, afbeelding, beschrijving of technische informatie) worden real-time bijgewerkt op vele verkoopkanalen.

Digitaal resourcebeheer (DAM)

PimCore DAM wordt gebruikt om digitale assets en metadata te beheren. De integratie van digitale resources is vergelijkbaar met PIM/MDM. De manager heeft naast het beheren en monitoren van gegevens een ingebouwde gegevenseditor. Een gebruiksvriendelijke interface maakt navigatie van de editor eenvoudiger en levert vele handige tools waaronder een taggingmodule waarmee je snel een bepaalde resource kunt vinden, het bestand in een van de 100 bestandsformaten kunt opslaan of foto's kunt bijsnijden. De multimediagalerij van het resourceportaal is een module die erg handig kan zijn voor het creëren of bijwerken van een pagina of resource.

Vooral automatische conversie en videotranscodering zijn onmisbare functies. Met meerdere verkoopkanalen heb je wellicht enkele verschillende versies van een bepaalde digitale asset nodig. Deze tool zorgt ervoor dat een foto of video compatibel zal zijn met het potentiële apparaat van de klant waarop de content wordt weergegeven.

Dan is er nog het workflowmechanisme. Hiermee kun je activiteiten plannen en de voortgang van het werk monitoren. Dit kunnen zowel zakelijke als bewerkingsactiviteiten zijn. Ook kun je meerdere actieplannen opstellen en tegelijkertijd uitvoeren terwijl je alle processen in de gaten houdt.

Gebruikerservaring (UX)

Het Pimcore-platform bevat ook de ervaringsmanagermodule. Deze ondersteunt het zorgen voor een UX in relatie tot een merk via vele verschillende kanalen tegelijk. Ook hangt de content af van de voorkeuren van de klant op een specifiek moment.

De gebruiker kan vorige en huidige activiteiten volgen en kijken naar eerder behaalde resultaten. Als deze niet bevredigend zijn, kunnen ze eenvoudig worden aangepast met de editor. We kunnen alle content en grafische elementen van de pagina gemakkelijk modificeren. Wijzigingen worden binnen enkele minuten zichtbaar op alle verkoopkanalen of apparaten van een potentiële klant.

Multikanaals e-commerceverkoop

PimCore is een indrukwekkende tool die ook de rol vervult van grootschalig verkoopplatform.

Wat deze toepassing met zijn vele modules met alle zekerheid onderscheidt is de centralisering van productgegevens, digitale resources en metadata (inclusief de workflowmodule), geïntegreerd in een e-store die werkt via vele kanalen.

Wanneer je beschikt over al deze informatie over de klant en zijn voorkeuren, kun je een aantrekkelijk aanbod opzetten dat aan de verwachtingen van diezelfde klant voldoet. PimCore zal de lancering van een nieuw product versnellen tegen een relatief lage investering.

PIM - voordelen van implementatie

 • De gecentraliseerde database maakt het eenvoudiger om informatie te vinden,
 • de mogelijkheid om alle soorten gegevens real-time te beheren,
 • tijd en kosten besparen bij het actueel houden van productgegevens,
 • eenvoudige integratie met andere systemen van het bedrijf,
 • snel producten lanceren via vele verkoopkanalen,
 • overzichtelijke gegevenseditor voor het bewerken van tekst en grafisch materiaal,
 • de mogelijkheid om productmarketingactiviteiten op te zetten en te tracken,
 • aanmerkelijk lagere uitgaven bij de aanschaf van een platform met vele modules.

Waarom voor ons kiezen

 • Ideo Agency - 230 experts in dienst

  230 experts in dienst

 • We work in SCRUM, Agile

  SCRUM / Agile

 • Het vertrouwen van meer dan 1000 klanten

  Vertrouwen van 1000 klanten

 • Ervaring met IT-outsourcing

  Ervaring met IT-outsourcing

 • Wij bouwen op Open Source

  Wij bouwen op Open Source

 
En last but not least: Onze projecten ontvangen vele prijzen en onderscheidingen. Dan doen we blijkbaar iets goed!

 

Contacteer ons

×

Beschrijf uw wensen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klanten over ons