PIM Akeneo - high quality sales on a global scale

"Bedrijfswaardige Open Source PIM"

Hoge verkoopefficiëntie staat in direct verband met goede kwaliteit diensten of producten.

Wanneer je distributiekanalen gaat uitbreiden is het belangrijk om te denken aan een hoge kwaliteit verkoop- en klantenservice. Investeer in tools die ons in staat stellen om deze kwaliteit te waarborgen.

Akeneo's productinformatiebeheerplatform zorgt ervoor dat je de balans vindt tussen het schalen van je onderneming en bieden van klantenservice op hoog niveau.

Dit is een OpenSource-oplossing op basis van Symfony3-technologie. De modulaire structuur van het platform maakt efficiënte en intuïtieve vertegenwoordiging van de bedrijfsstructuur en interne processen mogelijk.

Afhankelijk van de verwachtingen en behoeften van het bedrijf is het Akeneo-platform beschikbaar in 3 versies: Community Edition, Enterprise Edition en Cloud Edition (2 varianten: Flexibility SaaS en Serenity PaaS). Het is een tool die op een meetbare manier wereldwijde toegang tot multikanaalverkoop ondersteunt.

Opslag- en PIM-manager

Akeneo is een tool uit de productinformatiebeheerfamilie met als hoofdtaak productbasisbeheer. Het vervult de rol van opslag- en gegevensmanager.

Het maakt handmatige en automatische gegevensimport mogelijk met .xls- (Excel) en .csv-bestanden. De ontwikkelaars van Akeneo hebben vele mogelijkheden geïntroduceerd om een schaalbare hoeveelheid informatie te organiseren. De interne zoekmachine heeft bijv. smart-regels voor intelligent zoeken en groeperen. Dit is belangrijk en handig wanneer een bedrijf begint aan zijn reis in de e-commerce of als het zijn verkoopprocessen zoveel mogelijk wil automatiseren.

Naast automatische filters is het mogelijk om producten te ordenen op basis van handmatig ingevoerde regels of categorieën en door producten aanvullende "productvarianten" te geven. Deze oplossing kan ook worden gebruikt voor gegevensexport vanuit het platform.

PIM in multikanaalverkoop

Akeneo ondersteunt multikanaalverkoop en -communicatie volgens een uniform schema. Zo krijgen gebruikers iets te zien dat op elk apparaat 24/7 hetzelfde werkt en er hetzelfde uit ziet. Dit vertaalt zich in een positieve gebruikerservaring en hogere omzet.

Vanuit bedrijfsperspectief is de verbetering dat alle informatie op één plek kan worden beheerd. Het is ook mogelijk om verschillende rechtenniveaus aan verschillende personeelsgroepen toe te wijzen. Je kunt een medewerker bijv. het recht geven om bepaalde platformfuncties te gebruiken of toegang te krijgen tot individuele resources om deze aan de kunnen passen. Veranderingen moeten voorafgaand aan publicatie mogelijk worden goedgekeurd door een hogere voorkeursgebruiker.

Een ander gedeelte van het platform is de Teamwork Assistant. Deze controleert de implementatie van taken in verband met het verzorgen van het imago van producten op platformniveau. Het toont de publicatievoortgang van het product en zijn huidige status. Op basis van deze informatie kun je verdere activiteiten plannen en verantwoordelijkheid aan mensen toewijzen. In de sectie 'Veranderingenhistorie' kunnen eerder geïmplementeerde acties in de gaten worden gehouden.

Ook vermeldenswaardig is Akeneo Onboarder. Dit is een digitaal communicatiekanaal tussen groothandelaars, retailers en leveranciers. Het helpt informatie te verkrijgen over productbeschikbaarheid, te onderhandelen over voorstellen, en andere facetten van samenwerking te bespreken.

De hoogste kwaliteit informatie

Akeneo benadert management aan de hand van klantenervaringen. Deze benadering is ontworpen en geoptimaliseerd voor de klant en zijn gevoel over een product. De makers leveren daarnaast uitstekende service tijdens gebruik van het platform.

Om een positieve gebruikerservaring voor potentiële klanten te garanderen, moeten verkopers hoogwaardige productinformatie kunnen bieden. Denk daarbij aan origineel en adequaat beeldmateriaal, inspirerende beschrijvingen, goede instructies en beoordelingen van andere gebruikers. Voor het gemak biedt Akeneo o.a. tools zoals een tekst- en afbeeldingen-editor. De interface is gebruiksvriendelijk en intuïtief. De PAM-module (Product Asset Manager) maakt een aantrekkelijke productpresentatie mogelijk. Deze biedt een uitgebreide multimediabibliotheek, tagbeheer en zoeken naar producten met foto's.

Ask Franklin is een assistent voor intelligent productgegevensbeheer. Het updatet continu productgegevens met behulp van de Franklin Libraries. Deze 50 miljoen catalogi worden in real-time geanalyseerd en bijgewerkt. Het is vaak een probleem om het juiste product te vinden of een model te identificeren omdat sommige producten zeer vergelijkbare eigenschappen hebben. Om dit te voorkomen kun je met Franklin het model of andere karakteristieken in de zoekmachine invoeren: Het systeem laat je kiezen uit automatische updates van productinformatie of handmatige wijzigingen voordat content wordt gepubliceerd.

Voordelen voor klanten

 • Topkwaliteit productinformatie - minder retours en achtergelaten winkelmanden.
 • Praktische digitale gegevensmanager + gebruiksvriendelijke tekst- en afbeeldingen-editor.
 • Ingebouwd communicatiekanaal tussen groothandelaars, retailers en leveranciers.
 • Real-time updates van de database met productinformatie.
 • Mogelijkheid tot integratie met systemen van andere bedrijven.
 • Besparing van financiële middelen op organisatorische, promotie- en verkoopactiviteiten.
 • Het platform kan eenvoudig worden ontwikkeld en biedt vele aanvullende modules.

Waarom voor ons kiezen

 • Ideo Agency - 230 experts in dienst

  230 experts in dienst

 • We work in SCRUM, Agile

  SCRUM / Agile

 • Het vertrouwen van meer dan 1000 klanten

  Vertrouwen van 1000 klanten

 • Ervaring met IT-outsourcing

  Ervaring met IT-outsourcing

 • Wij bouwen op Open Source

  Wij bouwen op Open Source

 
En last but not least: Onze projecten ontvangen vele prijzen en onderscheidingen. Dan doen we blijkbaar iets goed!

 

Contacteer ons

×

Beschrijf uw wensen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klanten over ons